Ed Plekkenpol

Ooit begonnen in de 70-er jaren met vakantiefoto’s maken met een Agfa-clack. Misschien herken je het wel, je rolletje vol schieten, opsturen naar de ontwikkelcentrale en er het beste van hopen. Door de jaren heen werden de toestellen en gelukkig ook de foto’s beter.

In de jaren 90 deed de digitale fotografie zijn intrede en dat bood in toenemende mate ongekende mogelijkheden, qua fotografie, opslag en bewerking,

Ik fotografeer wisselend met een Nikon D5200 of Nikon D7100 met standaard een Tamron reiszoom objectief 16-300 mm. Afhankelijk van wat ik wil gaan fotograferen schroef ik een Tamron macro of Sigma telezoom objectief op de camera.

Mijn voorkeur gaat uit naar natuur- / macrofotografie, waarbij ik de bloempjes, de bijtjes en andere dieren, groot en klein, zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving en gedrag probeer vast te leggen.

Bewerken van een foto doe ik zo min mogelijk, hooguit wat basiszaken zoals scherpte, belichting en kleur. Ik gebruik daarbij het minder bekende programma “Cyberlink Photo Director”

Loading Images